patterns and spindles

RUSSIAN LILY PATTERNS ON RAVELRY if you are looking for Orenburg spindles e-mail me russianfibers@gmail.com

МАГАЗИН СХЕМ RUSSIAN LILY НА сайте RAVELRY оплата paypal в любой валюте. если Вы не можете оплатить paypal то напишите на russianfibers@gmail.com

Saturday, January 18, 2014

Bactus or another look at warm shawl borders. Бактус по оренбургски

Another look at warm shawl borders. How would I teach someone who is a beginner knitter a way of Orenburg lace. Better to say the mindset, the outlook. It is more about following the flow of the yarn and controlling the shape by a small pattern but rather powerful one.
Here comes bactus. It's a modern scarf, easy to make, and rather versatile wearable piece. It's all about drape. I made mine of 2 strands of lace yarn.  And it comes to fingering-sock yarns. and here are so many of these at stores, and colors, and fibers... oh one can get into trouble shopping :)

So, bactus being modern piece is constructed using same principles as Orenburg warm shawl border. Never would recognize one looking at its mirror? and indeed it is a mirror. Orenburg warm shawl has everything to shape basicaly any kind of shawl out of larger than lace yarns. One should not force it into the shape, vise versa, one should follow the rhythm and the flow of the yarn. and things will fall into place naturally.

Не стандартный взгляд на кайму оренбургского теплого платка. Как можно научить начинающую вязальщицу принципам и основам пуховязания. Ту которая пряжу платочную не держала еще в руках. Вернее как научить мировоззрению и как научить следовать форме и чувствовать пряжу, идти с ней на не на перекор, не заставляя принать форму. Итак бактус. Довольно универсальное современное изделие, драпируется хорошо. связана из 2-х нитей такой де тлщины как бедут на платок.  Это практически получается пряжа на варежки и носки. а такой в магазине и на базаре очень много и цвета и всякие разные волокна. Бактус связан с испрользованием точно тех же принципов по которым вяжется кайма теплого платка. Вы не узналии ее в зеркале, правда? И тем не менее это буквальное зеркало каймы. Те хе принцыпы. а как же форма? А форму делает тот же узо что придает форму кайме теплого платка, и он очень маленький, но очень сильный.

The Edge. Orenburg bactus Бактус по оренбургски. pattern
We start KAL on Feb 1st. Начинаем совместник по бактусу 1 февраля




 

 
 

 

  

 



1 comment: